kookworkshops

Afrikaanse kookworkshop

Tijdens de workshop Afrikaans genieten maken de deelnemers kennis met de voor de Afrikaanse keuken typische ingrediënten en gerechten. Onder begeleiding van chef Roger Bwambi uit Kameroen gaan de deelnemers zelf aan de slag met cassave, cocoyams en andere, exotische ingrediënten. Verwacht in de Afrikaanse keuken geen strakke recepten! Afrikanen leren door overlevering vaag omschreven kooktechnieken en ontwikkelen hun vaardigheden verder door te experimenteren met verschillende ingrediënten en bereidingswijzen. Hun intuïtie speelt daarbij een belangrijke rol, waardoor nieuwe en interessante combinaties worden gecreëerd. De Afrikaan kookt vanuit zijn hart. De Afrikaanse kookcultuur wordt niet voor niets vaak aangeduid met de term soul food.

Echt fout kan je het tijdens deze workshop dus niet doen – zolang je je hart maar volgt! Zowel kookanalfabeten als gastronomische diehards komen tijdens de workshop aan hun trekken. En, net als in Afrika, staat naast het eten natuurlijk de gezelligheid centraal. Na het koken kunnen de deelnemers hun eigen en andermans creaties proeven tijdens een – op Afrikaanse wijze – geserveerde maaltijd, waarbij je niet vreemd moet opkijken als iedereen met zijn handen uit dezelfde schaal eet.
Afrikaans genieten betekent een zinnenprikkelende ervaring in de breedste zin van het woord.  Let’s bring out the soul!
Ontdek de verrassend veelzijdige keuken van dit boeiende continent tijdens een interactieve kookworkshop.
Kortom, dit is een avond Afrikaans Genieten! minimum deelname 10 personen.
locatie: diverse
tijdsduur: 4 uren

Voor boeking, neem dan contact met dhr. Patrick Ngambi

Werkwijze

  • Bij u thuis/ op andere plaats van uw voorkeur
  • Ingrediënten worden door de kok gekocht

Hoe verloopt het proces?

  • U kunt via onze website aan de hand van de (kooklessen in home) menukaart een bestelling van onze meer dan 120 verschillende gerechten uit alle West – Afrikaanse landen een reservering plaatsen.
  • Na het reserveren komt een van onze deskundige koks bij u thuis – of op andere plaats van uw voorkeur – om kennis te maken met u en met de keuken.
  • Het keukengerei wordt door onze kok meegebracht op de dag zelf.
  • Kookblok, glasservies, servies en bestek ook worden door ons verzorgd voor dit gezellige samen eten.
  • Op verzoek wordt uw eettafel met Afrikaanse tafelkleding en bestek gedekt.
  • Iedere deelnemer kookt mee.
  • Samen eten (deelnemers) na de kookles.
  • Op verzoek wordt uw eettafel met Afrikaanse tafelkleding en bestek gedekt.
  • Iedere deelnemer behoudt na afloop van de kookles de recepten waarin alle ingrediënten en de bereidingswijze van de behandelde gerechten zijn opgenomen.
  • Na het koken zorgen we ervoor dat uw keuken er weer schoon en netjes uit komt te zien.

Kosten

3 gangen buffet + ingrediënten + kokles + recepten. Klanten kunnen een keuze maken uit : 1 hoofdgerecht plus 2 van de volgende menu’s:
voorgerecht, soep, salade en dessert. Kinderen t/m 3 jaar oud eten gratis. Tevens maken wij gratis “live foto’s” ervan. Bij 2 hoofdgerechten (4 gangen buffet) minimaal 8 personen .

Kosten
Buffet A: (3 gangen buffet)
U maakt een keuze uit: 1 hoofdgerecht plus 2 andere gerechten ( voorgerecht / nagerecht / soep / salade) + kookles.
Voor 4 personen
€ 158.45 incl. BTW.
(Voor 4 personen)
Buffet B:* (Bij 2 hoofdgerechten min. 8 personen)
1 voorgerecht, 2 hoofdgerechten, 1 salade + kookles.
Voor 8 personen
€ 269.65 incl. BTW.
(Voor 8 personen)
Buffet C: (3 gangen vegetarische buffet)
Voor 4 personen
€ 129.99 incl. BTW.
Voor 4 personen
Extra kosten (per keuze)
Per extra persoon menu A € 27,95,- incl. BTW.
Per extra persoon menu B € 30,95,- incl. BTW.
Per extra persoon menu C € 25,95- incl. BTW.
Fles wijn € 8,- incl. BTW per fles.
Fles champagne € 18,- incl. BTW per fles.
Charmante gastvrouw in Afrikaanse kleden (serveren) € 30,- incl. BTW. Per uur
Bestek, food – warmer, tafelkleding enz.. ophalen € 10,50 incl. BTW.
Klanten buiten Flevoland € 0,35 incl. BTW per km extra.

U kunt op twee manieren betalen:

  • 30% van de totale kosten vooraf (min. 2 weken voor de opdrachtdatum) overmaken, de rest bij inlevering
  • Overschrijving: na uw overschrijving op onze bankrekening bent u verzekerd van onze bijzondere lekkere West – Afrikaanse cuisines middels een ontvangstbevestiging van de betaling, die wij u toezenden.
Print Friendly, PDF & Email
2017-09-08T14:45:03+00:00